دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 19 KB
تعداد صفحات : 42
بازدیدها : 243
برچسبها : تحقیق اضطراب تعمیم یافته
مبلغ : 1000 تومان
خرید این فایلبخشهایی از متن تحقیق اضطراب تعمیم یافته
مقدمه
قبل از اینکه بخواهیم به مساله اصلی (اضطراب) بپردازیم جالب است بدانیم که اضطراب یکی از شایعترین اختلالات در بین مراجعان به روانپزشکان و روانشناسان بالینی و پزشکان می باشد. و بنابراین توجه بسیاری از متخصصان را بخود جلب کرده است. و بدنبال آن راههای موفقیت آمیزی نیز برای درمان این اختلال ابداع شده است. یکی از این روشهای درمانی، رفتار درمانی شناختی می باشد. که به معرفی آن در این مقاله می پردازیم. البته نظریه های درمانی ارائه شده در این زمینه آورده خواهد شد. وراههای تشخیص آنرا نیز بیان می کنیم.
اضطراب را در واقع همه انسانها تجربه می کنند. اضطراب یک احساس منتشر، بسیار ناخوشایند، و اغلب مبهم است که با یک یا چند تا از احساس های جسمی همراه می گردد مثل احساس خالی شدن سردل، تنگی قفسه سینه، طپش قلب، تعریق، سردرد، یا میل جبری ناگهانی برای دفع ادرار، بیقراری ومیل برای حرکت نیز ازعلائم شایع است.
اضطراب یک علامت هشدار دهنده است، خبر از خطری قریب الوقوع می دهد و شخص را برای مقابله آماده می سازد. ترس، علامت هشدار دهنده مشابه،از اضطراب با خصوصیات زیر تفکیک می شود:
ترس واکنش به تهدیدی معلوم، خارجی، واز نظر منشاء بدون تعارض است. اضطراب واکنش در مقابل خطری نامعلوم، درونی، مبهم و از نظر منشاء خمراه با تعارض است
در دیدگاه اجتماعی حالات روانی و اضطراب بعنوان یک مساله بهداشتی یا نقص شخصی نگریسته نمی شود. بلکه نتیجه و محصول، ناتوانی فرد در مقابله موثر با فشار روانی مورد توجه قرار می گیرد. در این دیدگاه رفتار ناسازگار بعنوان یک مشکل که فقط در فرد وجود دارد، تلقی نمی گردد، بلکه دست کم آن را به عنوان شکست دستگاه اجتماعی حمایت کننده وی از قبیل زن وشوهر، والدین، خواهران وبرادران، منسوبان، دوستان، معلمان، و رئیس به حساب می آورند.
A ) اضطراب و تشویش مفرط در اکثر اوقات به مدتی بیش از شش ماه، در مورد بعضی از رویدادها یا فعالیتها
B)کنترل تشویش برای بیمار دشوار است
c) اضطراب و تشویش با سه علامت( یا بیشتر) از سه علامت زیرکه برخی از آنها در شش ماه گذشته اکثر روزها وجود داشته اند همراه است.
توجه: در کودکان فقط یک علامت کافی است.
1- احساس عصبانیت وبی صبری، 2- خستگی پذیری، 3- اشکال در تمرکز، 4- تحریک پذ یری، 5- تنش عضلانی، 6- اختلال خواب (مشکل در به خواب رفتن، درام خواب، یا خواب توام با بیقراری بدون تامین رضایت فرد)
D) کانون اضطراب و تشویش محدود به خصوصیات یک اختلال محور Z نیست.
E ) اضطراب، تشویش، یا علائم جسمی ناراحتی بالینی قابل ملاحظه یا تخریب در کارکرد اجتماعی، شغلی، یا سایر زمینه های مهم ایجاد می کنند.
F) اختلال نتیجه مستقیم مواد یا یک اختلال طبی عمومی نبوده و منحصراً در جریان اختلال فراگیر رشد روی نمی دهد.
چهار مولفه اصلی درمان
هر جلسه تلفیقی از این چهار مولفه اصلی درمانی است:
(1) دادن اطلاعات و آمورش در مورد اضطراب و فشار روانی
در طی هر جلسه اطلاعات به شکل دستورالعملهای چاپ شده و نوارهای کاست داده می شود
این اطلاعات به درمانجویان کمک می کند که در مورد فرایندهایی که در حال جریان است، برای مثال، فشار روانی، حمله وحشتزدگی، ایجاد وتداوم اضطراب هراس، یا استفاده یا سوءاستفاده از داروهای آرام بخش، مطالب بیشتری بیاموزند. برای درمانجویانی که به این اطلاعات دست می یابند دو نفع عمده حاصل خواهد شد....
خرید و دانلود آنی فایل